|
کد مطلب: 181815
وقتي روحاني يک احمدي نژاد تمام عيار مي شود!
تاریخ انتشار : 1394/03/26 16:34:13 نمایش : 2372
شدت انتقاد حسن روحاني از محمود احمدي نژاد و عملکرد دولتش اين تصور را به ذهن القا مي کرد که با انتخاب روحاني ديگر خبري از ضعف هاي احمدي نژاد نخواهد بود. براي نمونه رئيس دولت يازدهم به گونهاي از کرامت مردم و يا مقابله با فساد سخن ميگفت که احساس ميشد وي هيچگاه اجازه ورود چنين مسائلي در دولتش را ندهد اما در همين مدت گذشته شاهد رانتها و فسادهاي اقتصادي در دولت يازدهم بودهايم.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، در جريان تبليغات انتخابات رياستجمهوري يازدهم، يکي از وجوه تبليغاتي کانديداهاي مختلف انتقاد گسترده از عملکرد دولت وقت بود، که البته اين انتقادها در مواردي به قدري شديد ميشد که ديگر شباهتي با انتقاد نداشت و بيشتر به تخريب ميماند، در اين کارزار حسن روحاني به شدت گوي سبقت را از رقبا ربوده بود. رئيس جمهور امروز و کانديداي دو سال قبل انتخابات رياستجمهوري، هيچ اقدامي از دولت قبل نبود که وي آن را مورد انتقاد و تخريب قرار ندهد و روحاني شديدترين تخريبها و سياهنماييها را عليه دولتهاي نهم و دهم انجام داد.
القاي چهرهاي سياه از عملکرد دولتهاي نهم و دهم از سوي روحاني به قدري شديد و پررنگ بود که احساس ميشد اگر روحاني خود بر مسند رياست جمهوري قرار بگيرد هيچ کدام از اشتباهات و کوتاهيهاي دولت احمدي نژاد را تکرار نخواهد کرد و حسن روحاني رئيسجمهوري کاملا بيشباهت با احمدي نژاد در ارتکاب اقدامات نادرست وي خواهد بود، اما بعد از مشخص شدن نتيجه انتخابات و انتخاب روحاني به رياستجمهوري و در حالي که در آستانه پايان دو سالگي دولت يازدهم هستيم، نگاهي به عملکرد روحاني نشان ميدهد که اقداماتي را که وي به شدت آنها را در جريان تبليغات انتخاباتي مورد انتقاد قرار ميداد و به واسطه آنها دولت وقت را تخريب ميکرد، حالا خود مکرر مرتکب شده است. در ادامه به برخي از اقدامات دولت يازدهم که روحاني در جريان تبليغات انتخابات آنها را نکوهش کرده بود و خود تکرار کرد، اشاره ميشود:
عدم صداقت با مردم
يکي از انتقادهايي که حسن روحاني و به طور کلي جريان مطبوع وي در طول سالهاي گذشته مکرر به دولت قبلي وارد ميکردند ارائه مباحث و آمار غير واقعي به جامعه بود. رسانههاي پرتعداد اصلاحات و چهرههاي اين جريان به راحتي و صراحت رئيس جمهور وقت را دروغگو خطاب و وي را به بي صداقتي با مردم متهم ميکردند. حسن روحاني نيز در تبليغات انتخاباتي سال ۹۲، اين صفت را به دولت وقت نسبت داد و از اين ويژگي به شدت انتقاد کرد و مدعي شد دولتي که وي تشکيل خواهد داد همواره با مردم صادق خواهد بود و وي حتي دولت خود را دولت راستگويان عنوان کرد: «با تشکيل دولت تدبير و راستگويان دولت شايستهسالاري را در کشور حاکم کرده و اخلاق محمدي(ص) را به کشور بر ميگردانيم.»(۱) اما عملکرد دو ساله دولت يازدهم به وضوح نشان ميدهد که اقدامات و رفتارهاي رئيسجمهور و دولتمردان با ادعاي روحاني هيچ نسبتي ندارد و آنها مکرر به بيان مباحث و ارائه آمارهايي که هيچ نسبتي با واقعيت نداشته اند به مردم پرداخته اند. ارائه آمار غيرواقعي در رابطه با رکود و اشتغال، ارائه آمار غيرواقعي از تورم و گراني، نوع برخورد با مردم در افزايش قيمت نان و ديگر اقلام، نوع مواجهه با مردم در آزاد کردن قيمت بنزين، شيوه برخورد با مردم در حذف يارانهها و ... همگي نشانههايي است که عدم صداقت دولت با مردم را نشان ميدهد. به عنوان نمونه در حالي چند هفته قبل قيمت بنزين به يکباره گران شد که مقامات دولتي به صراحت از عدم گراني بنزين خبر داده بودند: «برنامهاي براي گران کردن بنزين در سال ۹۴ نداريم»(۲) «قيمت بنزين و حامل هاي انرژي در سال ۹۴ افزايش نمي يابد»(۳)
نوع تعامل با جهان
ادعاي تعامل با جهان و برقراري ارتباطات گسترده و احترام متقابل بين کشورمان و کشورهاي ديگر، اصليترين شعار روحاني در زمان تبليغات انتخاباتي بود. روحاني در جريان تبليغات انتخاباتي از عملکرد دولت وقت در نوع مواجهه با جهان انتقاد کرد و آن را به شدت زير سئوال برد و مدعي شد وي احترام به ايران و ايراني را بازميگرداند و از بازگشت احترام به پاسپورت ايراني سخن گفت: «اگر ميخواهيد گذرنامه ايراني به احترام خود برگردد، پاي صندوق آراء بشتابيد.»(۴) وي همچنين در اولين کنفرانس خبري بعد از رياستجمهورياش نيز وعده بازگرداندن احترام به پاسپورت ايراني داد. اما آنچه در طول دو سال گذشته از دولت يازدهم شاهد بودهايم، نه تنها احترام به پاسپورت ايراني بازنگشته است که اهانتها به ايرانيها شديدتر شده است. دولت يازدهم اصليترين و در واقع تنها پروژهاي را که در اين مدت پي گرفته است بحث سياست خارجي و مذاکرات هستهاي بوده اما آنچه عايد کشورمان شده، تشديد تحريمهاي ناجوانمردانه از سوي امريکا و غرب بوده به طوري که در طول دوران دولت يازدهم تاکنون دهها بار ايران تحريم شده است. علاوه بر اين، تهديد نظامي و انواع اهانتها به ملت ايران در طول اين مدت توسط امريکا صورت گرفته است. در اقدامي بي سابقه آمريکا به نماينده معرفي شده از سوي خود دولت روحاني در سازمان ملل ويزا صادر نکرد و اجازه ورود وي به امريکا را نداد. در حالي که روحاني و ظريف و به طور کلي دولت يازدهم بيشترين تلاششان را براي عاديسازي رابطه با امريکا و عربستان کردند، اما به وضوح شاهديم که اين دو کشور با هماهنگي يکديگر قيمت نفت را به نصف رساندند. در واقع برخلاف شعارهاي روحاني، وي و دولت يازدهم ديپلماسي فايده را به ديپلماسي هزينه تبديل کردند و نه تنها موجب افزايش اعتبار ايران در جهان نشدند که موجبات گستاخي بيش از پيش دشمنان ملت ايران را به وجود آوردهاند.
مسائل اقتصادي و معيشتي مردم
در طول دوران انتخابات يازدهم رياستجمهوري، حجتالاسلام حسن روحاني به طور مکرر از وضعيت اقتصادي جامعه انتقاد کرده بود و وضعيت آن زمان را نتيجه عملکرد و سوءمديريت دولت وقت ميدانست. روحاني و رسانههاي حامياش حتي به صراحت عنوان کرده بودند که وضعيت نامناسب اقتصادي حاکم بر کشور نتيجه سوءمديريت دولتمردان وقت است و تاثير تحريمها در اين مشکلات را ۱۰ تا ۲۰ درصد ميدانستند. اما حالا رئيسجمهور همه مسائل کشور را به مذاکرات هستهاي و تحريمها گره زده است و مدعي است حتي آب خوردن مردم هم به اين موضوع بسته است. روحاني مکرر اعلام کرده بود که در دولت وي قرار نيست مردم نگراني براي گرانيها داشته باشند: «در برنامه مدون من علاوه بر راه حلهاي براي رفع اين مشکلات؛ راه حلهاي کوتاه مدتي يک ماه و ۱۰۰ روزه براي حل مشکلات و معضلات اقتصادي، اجتماعي و سياست داخلي و خارجي پيشبيني شده است که ما ميتوانيم در يک فرصت کوتاه شاهد تحول اقتصادي باشيم.»(۵) «در صورت انتخاب به سمت رياستجمهوري، دستمزد کارگران را طبق قانون به اندازهي تورم افزايش خواهم داد. دستمزد کارگران بايد طبق قانون کار به اندازهاي که تورم وجود دارد، افزايش پيدا کند. در صورت انتخاب به سمت رياستجمهوري، در دولت آينده حداقل حقوق کارگران مطابق با نرخ تورم افزايش پيدا خواهد کرد.»(۶) «ما براي اشتغال يک برنامه جدي خواهيم داشت و من جديترين برنامه اقتصاديام در ماههاي اول حل معضل اشتغال است و مخصوصا براي آنهايي که تحصيل کرده دانشگاهها هستند و وقتي اين مشکل شد خود به خود ما ميتوانيم دانشجويان تحصيلکرده خارج از کشور را هم به داخل کشور جذب کنيم و استفاده بکنيم.»(۷) اما شرايطي که در حال حاضر بر کشور در اين زمينه حاکم است نيازي به توضيح ندارد.
آزادي بيان
فقط کافي است نگاهي به سخنرانيها و جلسات انتخاباتي روحاني در سال ۹۲ بيندازيم تا متوجه شويم که وي مکرر از لزوم آزادي بيان و ارائه ديدگاههاي مختلف و انتقادپذيري مسئولين و دولت سخن گفته است. وي دولتهاي نهم و دهم را به شدت در اين زمينه تخريب کرد و مدعي شد در دولت وي آزادي بيان در حد بالايي وجود خواهد داشت: «دولت تدبير آزادي را به دانشگاهها بازخواهد گرداند و بايد مسئولان امانتدار آراي مردم باشند.» «بيترديد آزادي انديشه و بيان انتقاد، حق همه ما است، من همان راهي را دنبال ميکنم که هاشمي و خاتمي رفتند.» «به نظر بنده حتي نقد و نظر مخالف نيز نعمت است. وقتي تيمي در کابينه کار ميکند بايد هماهنگيهايي داشته باشند. در سالهاي اخير در هيئتوزيران جو غيرآزاد برقرار بود به طوري که با انتقادي کوچک وزير جابجا ميشد.» اما آنچه را که امروز و بعد از گذشت نزديک به دو سال از عمر دولت يازدهم شاهديم، حسن روحاني نه تنها آزادي در حد بالا را به مردم ارمغان نداد که از کمترين حدود آزادي براي منتقدين هم دريغ کرد. در همين دو سال گذشته شاهد بودهايم که مکرر رسانههاي منتقد دولت به جرم انتقاد از رئيسجمهور و مذاکرات هستهاي توقيف شدند، دولت از برگزاري نمايشگاه مطبوعات در آبان ماه سال ۹۲ به خاطر همزماني با مذاکرات هستهاي و بيم انتقاد رسانهها از مذاکرات، در اقدامي بيسابقه ممانعت کرد. در حالي که رئيسجمهور تلاش کرده ژست همراهي با دانشجويان به خود بگيرد اما هر زمان که در دانشگاه حضور يافته اين حضور جنبه تشريفاتي داشته و جلسه به اصطلاح دانشجويي رئيسجمهور هيچ رنگ و بوي دانشجويي نداشته و وي مانع حضور و سخنراني منتقدين دولت شده است. رئيسجمهور براي محدود کردن نهادهايي شورايي مانند شوراي عالي انقلاب فرهنگي و شوراي عالي فضاي مجازي ابايي نداشته و به راحتي تلاش کرده از نقش اين شوراها بکاهد. البته در اين بين برخوردهاي تند و زننده و توهينآميز رئيسجمهور با منتقدين هم که ديگر براي همگان روشن است.
احترام به مسئولين گذشته و عدم تخريب افراد در غياب آنها
از جمله انتقادهايي که روحاني به احمدينژاد داشت و آن را در زمان تبليغات انتخابات نيز طرح کرد، مربوط به انتقادهاي احمدينژاد نسبت به دولتهاي قبلي و شخصيتهاي گذشته ميشد. حسن روحاني از اينکه احمدي نژاد نسبت به عملکرد دولتها و رئيسجمهورهاي قبل از خود، بدون اينکه آنها حضور داشته باشند از جمله در مناظره معروف سال ۸۸، انتقاد کرده بود، اعتراض داشت و اين عملکرد رئيس دولتهاي نهم و دهم را منافي با اخلاق ميدانست: «به خيليها ظلم شد در رسانهها حتي در صدا و سيما، اي کاش ميشد آنها ميآمدند از خودشان دفاع ميکردند همان شبي که بهشان تهمت زده شد خوب بود فردا صبح صدا و سيما آنها را صدا ميزد»(۸) «دولت تدبير از هرگونه تهمت و تخريب پرهيز خواهد کرد. اين دولت حتي به آنهايي که هشت سال به ماها تهمت زدند، مقابله به مثل نخواهد کرد.»(۹) اما ديري نپاييد که وقتي خود به مسند رياستجمهوري رسيد همين اقدام احمدينژاد را تکرار کرد و در جلسات مختلف دولت قبل از خود را تخريب کرد. سياهنمايي و تخريب دولت قبلي توسط روحاني به قدري شديد بود که همگان ميگويند دولت روحاني بيشتر از اينکه اقدام ايجابي انجام دهد از تخريب دولت قبلي تغذيه ميکند. سياهنماييهاي شديد روحاني در گزارش صد روزه تلويزيوني در آذرماه سال ۹۲ موجب شد که احمدينژاد وي را دعوت به مناظره کند.
احترام به مجلس و قانونمداري
يکي از انتقادهاي تند و گستردهاي که حسن روحاني و حاميان وي به دولت احمدينژاد داشتند، عدم توجه وي به مجلس بود. حسن روحاني به کرات اين اقدام را مورد انتقاد قرار داده بود و مدعي شده بود که دولت وي همواره به مجلس و تصميمات مجلس احترام خواهد گذاشت: «رابطه بين مجلس و دولت هميشه مورد تأکيد مقام معظم رهبري بوده است که در اين دولت متأسفانه رابطه خوبي برقرار نبود و برخي از مصوبات مجلس را دولت بدون هيچ دليلي اجرا نميکرد.» اما در عمل شاهد حملههاي وي به مجلس آنجا که تصميمات مجلس به مزاجش خوش نمي آمد بوديم. از جمله نوع مواجهه روحاني با مجلس در زمان استيضاح وزير علوم و ارائه کارت زرد به وزير ارشاد و اهانت مشاوران دولت به مجلس را ميتوان نام برد که همگي بيانگر ديدگاه واقعي دولت يازدهم در قبال مجلس شوراي اسلامي است. همچنين روحاني و حاميان وي دولت قبلي را به دليل عدم توجه به قانون به شدت مورد انتقاد قرار ميدادند و حسن روحاني مکرر بر رعايت قانون توسط دولت يازدهم تاکيد کرده، اما اين دولت نيز از سرپيچي از قانون ابايي نداشته است و آخرين نمونه سرپيچي از قانون توسط روحاني مربوط به گران کردن يکباره بنزين ميشود. در حالي که طبق قانون و مصوبه مجلس دولت فقط حق داشت پنج درصد قيمت بنزين را گران کند، اما بدون توجه به اين مصوبه، قيمت بنزين را به يکباره چهل درصد گران کرد.
اقدامات پوپوليستي
حاميان روحاني مکرر احمدينژاد و دولتهاي نهم و دهم را به رفتارهاي پوپوليستي متهم ميکردند و با تمسک به همين موضوع، دولت قبل را مورد تخريب قرار ميدادند. آنها حتي اقدامات مفيد و رفتارهاي مردمي احمدينژاد را متهم به پوپوليستي بودن ميکردند. اما حسن روحاني نيز نشان داد که در اين زمينه تواناييهاي خاصي دارد به طوري که اقدامات دولت قبل که وي و حاميانش آنها را پوپوليستي ميخواندند در دو سال گذشته به کرات توسط روحاني انجام شد. سفرهاي استاني، ارائه سبد کالا، شعارهاي عوامانه و... از مواردي هستند که قبلا از آنها به عنوان رفتارهاي پوپوليستي ياد ميشد اما حالا توسط روحاني به عنوان اقدامات موثر و مثبت دولت تکرار ميشود.
فساد اقتصادي و فاميلبازي در دولت
فساد اقتصادي از ديگر اتهاماتي بود که روحاني و رسانههاي حامياش به دولت قبلي نسبت ميداده و ميدهند و رئيس دولت يازدهم به گونهاي از مقابله با فساد سخن ميگفت که احساس ميشد وي هيچگاه اجازه ورود چنين مسائلي در دولتش را ندهد اما در همين مدت گذشته شاهد رانتها و فسادهاي اقتصادي در دولت يازدهم بودهايم. از جمله ميتوان به رانت ۶۵۰ ميليون يورويي و اعطاي امتياز غيرقانوني به يک تاجر بانک مرکزي و وزارت صنعت اشاره کرد. علاوه بر اين حسن روحاني همواره مدعي بود دولت وي دولت پسرخاله و پسرعمه نخواهد بود: «با تشکيل دولت تدبير و راستگويان دولت شايستهسالاري را در کشور حاکم کرده و اخلاق محمدي (ص) را به کشور بر ميگردانيم.»(۱۰) «همه دستگاهها بايد فعاليت اقتصاديشان را به صورت شفاف بيان کنند. همه مردم بايد از آمار، ارقام و طرحهاي اقتصادي در يک لحظه باخبر شوند؛ در اينجا پسرخاله و پسرعمه نداريم.»(۱۱) اما در عمل شاهد حضور فعال اطرافيان رئيسجمهور در دولت هستيم. از جمله: حسين فريدون برادر حسن روحاني دستيار ارشد رئيسجمهور، عبدالحسين فريدون برادرزاده حسن روحاني مديرکل وزراتي علوم و آموزش عالي و سرپرست مرکز جذب اعضاي هيئت علمي اين وزارتخانه، طاهره قيومي که حسن روحاني دايي مادر وي است مسئول روابط عمومي نهاد رياستجمهوري، اسماعيل سماوي خواهرزاده حسن روحاني سرپرست گروه مشاوران جوان، رئيس مرکز ارتباطات مردمي نهاد رياستجمهوري و مشاور رئيس دفتر رئيسجمهور، علياصغر پيوندي پسرعمه حسن روحاني سرپرست دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي را ميتوان نام برد.
ادبيات نامناسب
از انتقادهاي متدوالي که حاميان روحاني نسبت به احمدينژاد ابراز ميداشتند، اين بود که آنها مدعي بودند وي در صحبتهاي خود ادبيات مناسبي به کار نميبرد و از حسن روحاني به عنوان رئيسجمهوري که از ادبيات مناسبي برخوردار است ياد ميکردند. روحاني نيز ادبيات احمدينژاد را اهانتآميز ميدانست و مدعي بود در دولت وي به کسي اهانت نخواهد شد: «من به سهم خودم اجازه نخواهم داد در دولت آينده به کسي توهين شود يا تهمت زده شود.» اما در طول همين دو سال گذشته از عمر دولت، ادبيات اهانتآميز روحاني در قبال منتقدين و مردم آوازه عام و خاص است. بيسواد، بيشناسنامه، بزدل سياسي، کساني که از جاي خاص پول ميگيرند، تازه به دوران رسيده، بيعقل، حوالت دادن به جهنم و ... خطابهايي بوده که روحاني آنها در قبال منتقدين به کار برده است.
کرامت مردم
حجهالاسلام حسن روحاني ادعا کرده بود دولت وي به کرامت مردم احترام خواهد گذاشت و ارتش رسانهاي حامي روحاني نيز مکرر از عدم احترام به کرامت انساني مردم توسط دولت احمدي نژاد سخن ميگفتند روحاني حتي مدعي شد در دولت وي صفهاي تحقيرآميز وجود ندارد: «در اين دولت صفهاي تحقيرکننده نداشتيم»(۱۲) اما همگان ديدند که حماسه ارائه سبد کالا به مردم، چگونه نهايت احترام به کرامت انساني توسط دولت روحاني را به رخ کشيد. علاوه بر اين نوع مواجهه دولت با مردم در زمينه يارانهها نوع ديگري از احترام به کرامت انساني توسط روحاني است. در حالي که روحاني مدعي شده بود: «دولت تدبير و اميد به دنبال اين است که آنچنان مردم را از درآمد سرشار کنند که اصلاً به يارانه ۴۵ هزار توماني نيازي نداشته باشند.»
عدم تغيير گسترده در دولت
روحاني و حاميانش از جابجايي مديران در دوران رياست جمهوري احمدينژاد به شدت انتقاد ميکردند و وي مدعي شده بود در دولت يازدهم هيچگاه چنين اتفاقي نخواهد افتاد. حسن روحاني در اولين نشست خبري بعد از انتخابات در پاسخ به اين پرسش که «آيا مجريان و مسئولان دولت نهم و دهم را درو ميکنيد يا از آنها استفاده خواهيد کرد؟» گفت: «ما گفتيم کليد داريم، نگفتيم داس داريم. دولت آينده، دولت کارآمدي و شايستهسالاري است و از همه عزيزان و مديراني که هشت سال کار و تلاش کردند و شايسته هستند استفاده ميکنيم و در مقابل آنها تواضع ميکنم.»(۱۳) اما آنچه در عمل اتفاق افتاد، موجب شد روحاني بتواند رکورد جابجايي مديران در دولتهاي مختلف را به نام خود بزند. تغييرات در دولت يازدهم به قدري شديد بود که در ماههاي نخست روي کار آمدن دولت به طور متوسط هر هفته ۷۰ نفر در مجموعه دستگاههاي اجرايي کشور در سطوح مختلف مديريتي جابجا شدند.
سخن پاياني
متاسفانه بايد بگوييم که انتقادهايي که روحاني از دولت قبلي ميکرد و حالا خود آن را تکرار ميکند به قدري زياد است که در اين کوتاه نميگنجد و آنچه به آن اشاره شد برخي از مواردي بود که تناقضات آشکار بين وعدههاي انتخاباتي روحاني با اقدامات عملي وي را نشان ميدهد. دولت يازدهم با تمسک به ارتش رسانهاي که در اختيار دارد تلاش ميکند واقعيتها را وارونه جلوه دهد و عملکرد خود در عرصههاي مختلف را مثبت جلوه دهد و همين امر موجب شده تا بسياري از واقعيتهاي پيرامون دولت در عرصههاي مختلف ناديده گرفته شود.
پينوشتها:
۱-سخنراني روحاني در جمع مردم گيلان، ۱۹ خرداد ۱۳۹۲
۲- وزير نفت، ۲۹ دي ۹۳
۳- نوبخت سخنگوي دولت ۵ اسفند ۹۳
۴-سخنراني روحاني در ورزشگاه شيرودي، ۱۸ خرداد ۹۲
۵- برنامه تلوزيوني با دوربين، ۷ خرداد ۱۳۹۲
۶- گفتگو با خبرگزاري ايلنا در رشت، ۱۹ خرداد ۱۳۹۲
۷- گفتگو با ايرانيان خارج از کشور در شبکه جام جم؛ ۱۰ خرداد ۱۳۹۲
۸- گفت و گوي ويژه خبري، خرداد ۱۳۹۲
۹- سخنراني در جمع مردم بجنورد، ۲۲ خرداد ۱۳۹۲
۱۰- سخنراني در جمع مردم گيلان، ۱۹ خرداد ۱۳۹۲
۱۱-سخنراني در نخستين همايش اقتصاد ايران، ۱۴ دي ۱۳۹۳
۱۲- سخنراني در جمع فرمانداران سراسر کشور، خرداد ۱۳۹۴
۱۳- اولين نشست خبري رئيس جمهور منتخب، ۲۷ خرداد ۱۳۹۲
|
شهرستان فارسان در یک نگاه |
|
خبرنگار افتخاري |
|
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html
google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html
|
|
|